open-navfaktor-logo
search
Toplotni val
Ekstremne vrućine u BiH: Sarajlije se rashlađuju vodom sa Sebilja, mostarske ulice puste
Toplotni val i ekstremne vrućine zahvatile su i Bosnu i Hercegovinu. Temperatura zraka u Sarajevu, glavnom gradu BiH, kreće se oko 35 stepeni, pa su Sarajlije sklonište od sunca pronašle u hladovinama gradskih parkova.
23.07.2022. u 13:59
get url
text

Fotorpeorter AA zabilježio je dešavanja sa sarajevskih ulica. Oni koji su danas vrijeme odlučili provesti vani rashladili su se vodom sa Sebilja na Baščaršiji ili drugih javnih česmi. Neki su pak to odlučili učiniti uz ukusan sladoled ili piće s ledom. Brojni građani su se sklonili u hladovinama gradskih parkova.

{$galerijaFotografija}

Danas oko 13 sati ulice Mostara bile su puste. U Starom gradu manji broj turista, koji su osvježenje tražili i u hladnoj Neretvi.

Na platou kod Koski-Mehmed pašine džamije termometar je pokazivao 42 stepena Celzijusa oko 13 sati. Ljekari su stanovništvu savjetovali i da oblače laganiju, pamučnu odjeću, da konzumiraju tečnost koja nije gazirana ili alkoholizirana, te da unose hranu koja nije masna i pečena.

{$galerijaFotografija}

Nažalost vremenske prilike u Hercegovini pogoduju požarima koji bukte već desetak dana. Gorjelo je u Čapljini, Čitluku, Konjicu, a od nedavno i na Blidinju.

 

Ekstremne vrućine u BiH, Sarajlije se rashlađuju vodom sa Sebilja, 23.07.2022.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.