open-navfaktor-logo
search
Postali "teritorija"
Ekspert za kriminalce: Kolašinac ponizio napadače, igrači Arsenala u ratu dvije bande
Otakako su se našli na meti dvojice napadača 25. jula, dvojac Arsenala je pod stalnom pratnjom privatnog osiguranja, koje brine i o njihovim kućama
16.08.2019. u 19:18
get url
text

Fudbaleri Arsenala Mesut Ozil i Sead Kolašinac proteklih sedmica punili su novinske stupce u Engleskoj, ali ne samo u Engleskoj već i širom Evrope, a o napadu na njih dvojicu od prije nekoliko sedmica pisalo se širom planete.

Sada Wesley Clarkson, ekspert za kriminalce, kazao je kako su dvojica fudbalera Topnika upletana u rat dvije bande iz sjevernog Londona.

Otakako su se našli na meti dvojice napadača 25. jula, dvojac Arsenala je pod stalnom pratnjom privatnog osiguranja, koje brine i o njihovim kućama.

Incident koji se desio 25. jula u Golders Greenu, kada su dvojica napadač na motorima bili u potjeri za automobilom u kojem su se vozili Kolašinac i Ozil, nije bio jedini incident koji se desio. Naime, nedavno su pred kućom bivšeg njemačkog reprezentativca uhapšena dvojica turskih državljana nakon što su se navodno sukobila s Ozilovim privatnim osiguranjem.

Zbog ovoga Kolašinac i Ozil nisu bili među kadrom Arsenala koji je gostova u Newcastleu, a Clarkson tvrdi kako su se našli u obračunu između dvije londonske bande.

- Ova dvojica fudbalera našla su se u ratu između dvije grupe kriminalaca - rekao je Clarkson za Sky News, te dodao:

- Vjerujem da je jedna od njih "stara škola", turska, koja je u sjevernom Londonu prisustna mnogo mnogo godinna, dok je druga iz Istočne Evropske, koja je u Britaniju stigla u posljednjih deset godina. Mislim da je riječ o borbi za teritoriju, a dvojica fudbalera su jednostavno postali teritorija. Razlika je u tome što su novi kriminalci postali mnogo opušteniji, mnogo opasniji od onih starih. Njih nije briga za kolateralnu štetu, a u ovom slučaju fudbaleri su upravo to.

Clarkson je protumačio i sukob Kolašinca s napadačima na njega i Ozila.

- Jedan od fudbalera (Kolašina op.a) je uzvratio napadačima i na taj način ponizio bandu koja je učestvovala u napadu - rekao je stručnjak za kriminalce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.