open-navfaktor-logo
search
Moderni uređaji
Eko grad d.o.o: Recikliranjem do benefita
Eko grad d.o.o Sarajevo je kompanija koja je prva plasirala moderne uređaje - reciklomate na prostoru Bosne i Hercegovine koje su građani počeli sa oduševljenjem koristiti.
10.05.2023. u 16:35
get url
text

Reciklomati su konkretan i građanima vidljiv angažman lokalne uprave u strateškom odnosu očuvanja životne sredine i zdravlja.

Trenutno u ponudi su super pametni reciklomati, predviđeni za javne površine i reciklomati za ustanove. Super pametni reciklomati su u Sarajevu postavljeni na veoma atraktivnim lokacijama kao što su Sarajevo City Centar, na platou Skenderije, na Vilsonovom šetalištu, u reciklažnom dvorištu KJKP Rad-a, na ulazu u Pionirsku dolinu kao i na ulazu na Vrelo Bosne. Reciklomati za ustanove su smješteni u četiri osnovne i jednoj srednjoj školi na području Kantona Sarajevo.

Naš koncept reciklomata može ponuditi jedinstvene mogućnosti za kompanije koje kupe reciklomat, ali i za krajnje korisnike odnosno građane. Osmislili smo nekoliko modela, koji će u praksi donijeti mnoštvo pogodnosti široj zajednici, tako da su neke od pogodnosti koje bi građani mogli ostvariti recikliranjem: nadopuna kredita kod telekom operatera, doniranje sredstava, osvajanje karte za vožnju javnim gradskim prevozom, te vožnju žičarom. Reciklomat može da prikuplja poene na loyalty karticama korisnika. Na ekranu reciklomata postoji mogućnost skeniranja QR koda koji sadrži informacije o broju prikupljnih poena reciklažom.

Benefite koje trenutno nudi Eko grad - Super pametni Reciklomat:

ZA GRAD SARAJEVO:
"Reciklažom u zoološki vrt" - besplatan ulaz u Pionirsku dolinu na osnovu 10 recikliranih boca.
"Reciklažom na Vrelo Bosne" - besplatan ulaz na Vrelo Bosne na osnovu 10 recikliranih boca.
"Reciklažom do besplatne vožnje" - besplatna karta za javni gradski prijevoz na osnovu 10 recikliranih boca.
"Plati parking reciklažom" - bespalatan parking na parkinzima kojima upravlja KJKP "RAD" na osnovu 10 recikliranih boca.
"Recikliraj i Pomozi.ba humanitarno udruženje" - donirati sredstva za udruženje Pomozi.ba.

ZA GRAD MOSTAR:
Građani Mostara odlaganjem 10 ambalažnih jedinica u obliku PET flaša, staklenih boca i limenki mogu ostvariti određene benefite:
- besplatan sat vremena parkinga na parkinzima kojima upravlja Mostar parking;
- vožnju javnim gradskim prevozom - Mo-bus;
- sredstva mogu donirati humanitarnom Udruženju U.G. "Zajedno za naš grad" Mostar.

Iz kompanije Eko grad d.o.o ističu kontinuiran rast statistike recikliranja, tako je u mjesecu aprilu 2023. godine postignut rekord u iznosu od 33.000 ubačenih reciklažnih jedinica. Samim time pozitivan odziv građana podstakao je mnogobrojne lokalne samouprave kao i javne ustanove da pokažu interesovanje za nabavku reciklomata u svojim sredinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.