open-navfaktor-logo
search
Stigli do Turske
Ekipa Pomozi.ba sutra stiže u Hatay, uz novac prikupljaju se i deke, vreće za spavanje...
Ekipa humanitarne organizacije Pomozi.ba koju čini 18 ljudi došla je do Turske.
08.02.2023. u 13:43
get url
text

Oni bi sutra trebali stići u Hatay, jedno od područja najpogođenijih razornim zemljotresom kako bi pomogli ljudima koji su ostali bez svojih domova, a dane i noći provode napolju.

- U stalnoj smo komunikaciji sa ljudima iz naše partnerske organizacije u Hatayu. Čekamo i da naša ekipa dođe u Hatay da prikupi informacije sa mjesta događaja i utvrdi koju vrstu pomoći i u koje tačno dijelove Sirije i Turske ćemo je isporučiti narednih dana ugroženim ljudima. Imamo i svoj ured u Istanbulu koji radi odličan posao. Ekipa Pomozi.ba radit će sve što bude potrebno u koordinaciji sa nadležnim u Turskoj – kaže za Faktor Maja Arslanagić-Hrbat, portparol humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Ova humanitarna organizacija pokrenula je akciju za pomoć narodu Sirije i Turske koja i dalje traje.

- Pozivom na broj 17006 koji je dostupan svim bh. operaterima donirate 2 KM, a donacije je moguće izvršiti i na web platformi Pomozi.ba, te putem računa. Pored novčanih priloga, primamo i donacije deka, vreća za spavanje, zimske garderobe, obuće, higijenskih proizvoda, pelena i drugih potrepština za bebe. Ove artikle primamo u našim prostorijama na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, svakog dana od 8 do 17 sati. Akcija traje do subote, 11. februara, kako bismo sve to mogli isporučiti u pogođena područja iduće sedmice – pojasnila je Arslanagić-Hrbat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.