open-navfaktor-logo
search
SFF
Ekipa filma "Vizura leptira" odjećom poslala snažnu poruku sa crvenog tepiha
Utrku za "Srce Sarajeva" u okviru glavnog takmičarskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala, večeras nastavlja mađarsko ostvarenje "Šest sedmica", rediteljice Noemi Veronike Szakonyi.
17.08.2022. u 19:45
get url
text

Film "Šest sedmica" na SFF-u će zabilježiti svjetsku premijeru, a fokusiran je na bolni proces posvajanja djeteta, i daje uvid i u emotivnu stranu porodice udomitelja, njihov strah da se biološka majka ne predomisli i uzme im bebu.

- Cilj je bio da ukažemo na okrutnost društva i način na koji ostave na cjedilu samohrane majke koje su najbespomoćnije u cijelom procesu - poručila je Szakonyi. 

Prije projekcije, glumačka ekipa, predvođena rediteljicom Szakonyi, prošetala je crvenim tepihom.

Osim njih, na tepihu su bili i: Ekipa filma "Ružičasti mjesec", kao i ekipa filma "Vizura leptira", koji su na crvenom tepihu nosili odjeću sa porukom "Rusi ubijaju Ukrajince: Smatrate li uvredljivim i uznemirujućim da se govori o ovom genocidu?".

Potom su crvenim tepihom prošetali i Gordan Kičić, Ismet Efendić, Benjamina Karić sa suprugom, šef Delegacije EU-a u biH Johann Sattler, visoki predstavnik Christian Schmidt, egipatski ambasador Yasser Sorour, Jasna Ornela Bery...

{$galerijaFotografija}

SFF, crveni tepih , 17.08.2022.
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.