open-navfaktor-logo
search
Načelnikov poziv
Efendić Vladi KS: Otkrijte i ovaj objekat od 5 miliona maraka, koji ste trebali vi praviti, a ne Općina
Izgradnja ove sportske dvorane, počela je u decembru prošle godine. Jedna od najboljih sportskih dvorana u Kantonu Sarajevo, čiji je investitor Općina Novi Grad bit će izgrađena u jednom od najvećih novogradskih naselja Boljakovom Potoku sa oko 10.000 stanovnika, a koja je bila potrebna školi "Umihana Čuvidina", jer nije imala adekvatnu sportsku dvoranu
08.08.2019. u 21:54
get url
text

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić objavio je na svom zvaničnom Facebook profilu informaciju i slike o radovima na sportskoj dvorani čija je izgradnja u toku.

- U toku je postavljanje konstrukcije krova na objektu sportske dvorane kod Osnovne škole "Umihana Čuvidina". Radovi teku planiranom dinamikom.  Nedavno su iz Vlade Kantona objavili da su "otkrili" neki objekat na Bjelašnici od milion KM, pa predlažem im da otkriju i ovaj objekat dvorane od pet miliona KM koji bi oni trebalo da prave a ne Općina, i da se uključe u njegovu izgradnju- poručio je Efendić. 

Izgradnja ove sportske dvorane, počela je u decembru prošle godine.  Jedna od najboljih sportskih dvorana u Kantonu Sarajevo, čiji je investitor Općina Novi Grad bit će izgrađena u jednom od najvećih novogradskih naselja Boljakovom Potoku sa oko 10.000 stanovnika, a koja je bila potrebna školi "Umihana Čuvidina", jer nije imala adekvatnu sportsku dvoranu. 

Osim dvorane u sklopu projekta će biti izgrađeno i jedanaest učionica, obdanište, ambulanta, fitness sala, velika garaža i drugi prateći sadržaji tako da će to biti jedna od najljepših dvorana u našoj državi.

- Ovo je prvi objekat koji je nadležnost Kantona Sarajevo, a kojeg Općina radi samostalno. Projekat bi trebao biti upotpunosti finansiran od strane Kantona Sarajevo obzirom da su škole u nadležnosti Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS, ali nam ne vrijedi čekati na njih, tako da smo se odlučili da krenemo u njenu izgradnju obzirom da se nalazi u jednom od naših najvećih naselja i potreba za njenom izgradnjom je ogromna. U ovom naselju će se graditi i deveta transverzala prilikom koje će se rušiti ambulanta i zbog toga su u sklopu dvorane predviđene i prostorije za ambulantu- izjavio je Efendić u decembru prošle godine prilikom obilaska gradilišta. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.