Primopredaji vozila prisustvovao je i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji je tom prilikom istakao da ta općina u kontinuitetu pruža podršku radu Policijske uprave.

- Svake godine izdvojen je jedan dio sredstava iz općinskog budžeta za podršku njihovom radu, a to je ono za što izrazi želju Policijske uprave na području naše općine. Ovaj put to su dva vozila čija je vrijednost oko 60.000 maraka i nadam se da će im biti olakšan rad u svom poslu – kazao je Efendić.

Podsjetio je da je Općina Novi Grad i ranije ulagala u Policijsku upravu, te je izvršena zamjena stolarije, izgrađen je parking, a opremljena je i Jedinica za podršku Policije Novi Grad.

Načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić kazala je da ovo nije prvi put da Općina Novi Grad materijalnim i tehničkim sredstvima pomaže Policijskoj upravi Novi Grad.

- S obzirom da govorimo o najmnogoljudnijoj općini u Kantonu Sarajevo ovo je najveća policijska uprava MUP-a KS. Ova vozila bit će korištena u našem Odjelu kriminalističke policije i Policijske uprave Novi Grad. Zahvalni smo na ovoj podršci – poručila je Novalić nakon današnjeg primopredaje vozila.