- Prebrojavanje glasova za načelnika završeno je sinoć prije 10 sati kada smo i objavili rezultate. Također u toku noći završeno je i prebrojavanje glasova za Općinsko vijeće, i to znaju svi politički subjekti jer su imali posmatrače na svim biračkim mjestima, kao što znaju i rezultate. U općinama nema nikakvih neizbrojanih listića. Danas niko ništa nije brojao, samo je CIK postepeno u sistem unosio rezultate sa svih biračkih mjesta prebrojanih sinoć. Ni nakon toliko izbornih ciklusa, neki nažalost nisu naučili ništa o izbornom procesu - naveo je Efendić-

Kazao je također da će, ukoliko CIK donese odluku o ponovnom brojanju za neka biračka mjesta, svi politički subjekti imati priliku da delegiraju posmatrače.

- Kroz civilizovan proces moći će pratiti prebrojavanje kao i na biračkim mjestima, tako da nemaju potrebe za bilo kakvim okupljanjima. Prilikom objave rezultata od sinoć nedostajao je rezultat sa jednog biračkog mjesta. Kada se i ono uračuna, broj osvojenih glasova za načelnika na svim biračkim mjestima u općini Novi Grad je 20,531. Sljedeći kandidat ima oko hiljadu glasova manje – napisao je Efendić.