open-navfaktor-logo
search
O izbornoj reformi
Efendić: Izmjene Ustava će od BiH napraviti još većeg invalida i trasirati put prema raspadu
Dok traju pregovori o izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini, uz medijatorstvo međunarodne zajednice, političku situaciju u našoj zemlji prokomentirao je predsjednik Stranke za BiH (SBiH) Semir Efendić.
19.03.2022. u 17:17
get url
text

- Od završetka agresije i potpisivanja Dejtonskog sporazuma naša država imala je svega nekoliko političara kojima je na prvom mjestu bio interes države i naroda koji predstavljaju. Sve ostalo su marionete međunarodne zajednice, kroz koju su se često provlačili ekonomski i politički interes država iz kojih predstavnici međunarodne zajednice dolaze, pa i lični interesi pojedinih predstavnika - napisao je Eendić na Facebooku.

Oni su zajedno kreirali sve što je nakaradno u našoj državi, ističe on, od pljačkaške privatizacije, reforme pravosuđa koja ga je uništila, čitavog sistema institucija koji ni u jednoj oblasti ne funkcioniše kako treba, pa do navodne reforme izbornog zakonodavstva kroz koju se ustvari pokušavaju naturiti izmjene Ustava koje će od naše države napraviti još većeg invalida i trasirati put prema raspadu i novim eskalacijama.

- Sve ovo nije bilo toliko vidljivo do proteklih nekoliko mjeseci u kojima su sve maske pale, pa i maska međunarodne zajednice koja 20 godina ponavlja kako je odgovornost na domaćim političarima. Jeste. Odgovornost je na domaćim političarima, ali i na onima iz međunarodne zajednice čije marionete pristaju da budu domaći političari - zaključio je Efendić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.