Posljedice incidenta

Edita Velić objavila fotografiju modrice i poruku: "Što bi rekli u Našoj stranci i SDP-u: 'Zaslužila!'"

Objavljeno: 02.08.2019. u 12:39

Danas je predsjedavajuća Skupštine BPK na društvenim mrežama podijelila i fotografiju modrice na ruci koju je zadobila tokom incidenta

Posljednju sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) obilježio je incident, kada je zastupnica Daliborka Milović iz Liberalne stranke flašom i drugim predmetima gađala predsjedavajuću Skupštine Editu Velić iz Demokratske fronte.

Milović se pozvala na vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora. Nakon toga, nije željela napustiti prostor kod govornice, te je donijela stolicu i sjela. Potom joj se pridružio njen stranački kolega Mirsad Dizdar, koji je dobacivao i prekidao predsjedavajuću Velić. Vidno iznerviran, zastupnik A-SDA Jasmin Haznadar pokušao je odgurati Dizdara od govornice, nakon čega je nastupila gužva.

Velić je nakon sjednice iskazala razočarenje svojih kolega iz Naše stranke i SDP-a, koji su i njoj "fakturisali" odgovornost za incident.

Danas je predsjedavajuća Skupštine BPK na društvenim mrežama podijelila i fotografiju modrice na ruci koju je zadobila tokom incidenta.

- Što bi rekli u Našoj stranci i SDP-u: "Zaslužila!" – napisala je Velić uz fotografiju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije