open-navfaktor-logo
search
Prvak Turske
Edin Višća ostao bez trenera: Abdullah Avci podnio ostavku
Trener aktuelnog turskog fudbalskog prvaka Trabzonspora Abdullah Avci podnio je u utorak ostavku, nakon što je njegov klub proteklog vikenda poražen od Umraniyespora na domaćem terenu.
07.03.2023. u 18:09
get url
text

To je bio prvi poraz Trabzona kod kuće nakon 34 utakmice, javlja Anadolija.

- Ponekad morate stati. Potrebno je duboko udahnuti, ne razmišljati previše i vjerovati u ono što treba da se desi. Vrijeme je da kažem zbogom svom voljenom Trabzonsporu i prekrasnim ljudima ovog prekrasnog grada, bez ikakvih finansijskih zahtjeva, bezuvjetno i bez očekivanja - napisao je Avci na društvenim mrežama.

Trabzonspor je ovog vikenda poražen na domaćem terenu od Umraniyespora rezultatom 1:2, što je bio prvi poraz Bordo-plavih nakon 34 utakmice na domaćem terenu.
Avci je tokom tri sezone provedene u Trabzonsporu osvojio tri trofeja, naslov prvaka Turske i dva Superkupa.

Bordo-plavi klub sa Crnog mora je upravo pod vodstvom Avcija osvojio naslov prvaka države nakon pauze od 37 godina, a dres ovog kluba nosi i naš biši reprezentativac Edin Višća.

Trabzon je pod vodstvom Avcija odigrao 117 utakmica u Spor Toto Superligi, Ziraat turskom kupu, Superkupu i Europskom kupu, uz 64 pobjede, 32 remija i 21 poraz.

Na tabeli turskog prvenstva lider je Galatasaray s 57 bodova, drugi je Fenerbahče s 51, Bešiktaš je treći sa 43, iza njega Adana Demirspor sa bodom manje, Istanbul Bašakšehir je peti s 40 i šesti Trabzonspor s 38 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.