open-navfaktor-logo
search
Bh. bokser stigao kući
Edin Puhalo postao prvak Evrope: Ostvario sam prvi cilj, naredni je svjetski naslov
Pojas IBO prvaka Evrope je kod nas u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu - izjavio je bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo koji je u subotu u Berlinu, nokautom u trećoj rundi pobijedio Nijemca Nilsa Schmidta.
12.04.2022. u 15:24
get url
text

Iron Puki je tako osvojio titulu prvaka Evrope u teškoj kategoriji, a ovim trijumfom postao je izazivač za svjetskog prvaka i već do kraja godine mogao bi dobiti priliku za borbu za svjetski pojas.

VEZANI TEKST - Pobjedu posvetio BiH: Puhalo nokautirao Schmidta, uslijedio muk u dvorani

- Pobijedio sam domaćeg borca na domaćem terenu. Predstavio sam na najbolji mogući način sebe i našu BiH i ovo je zaista jedna velika stvar za naš profesionalni boks i sigurno da će dobro doprinijeti promociji ovog sporta i van granica BiH - kazao je Puhalo na konferenciji za medije u Sarajevu.

Istakao je da je osvajanjem IBO titule ispunio prvi cilj, a da mu je naredna želja svjetski naslov.

Od sljedećeg mjeseca će, kako ističe, biti izazivač za svjetskog prvaka.

- Mogu dobiti priliku već naredni meč da radim za titulu, mada ja ne bih volio da to bude u naredna tri, četiri mjeseca. Želio bih da bude krajem godine iz razloga što želim da odradim još dva, tri meča, da budem što bolji, što spremniji - dodao je Puhalo.

VEZANI TEKST - Edin Puhalo postao prvak Evrope, pa citirao legendarnog Mikea Tysona

Predstavnik Saveza profesionalnog boksa u BiH Zaim Numanović smatra da je ovo jedan od najvećih uspjeha Saveza, te da im je ova pobjeda otvorila put u Evropu i svijet.

- Vjerujem da nećemo na ovome stati i da će se mnogi naši licencirani bokseri ugledati na Puhala i da će i oni sami nastojati da krenu ovim putem, da se što više angažuju ka osvajanju ovakvih titula - istakao je Numanović.

Puhalu je ovo bila 21. pobjeda u karijeri, a 20. nokautom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.