open-navfaktor-logo
search
Humanost
Edin Pašić trči maraton za oboljelog dječaka Farisa Čelika
Planirano je da Edin Pašić iz Sarajeva u Olovo, na stadion Danac, stigne oko 13:00 sati uoči početka utakmice Stupčanica – Žepče
03.11.2019. u 12:45
get url
text
Edin Pašić

Maratonac Edin Pašić iz Olova jutros je, ispred roditeljske kuće Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, započeo maraton Sarajevo-Olovo, kao znak podrške olovskom dječaku Farisu Čeliku u njegovoj borbi sa bolešću. Ovaj humani gest koji ima za cilj animirati javnost i mobilisati što veći broj ljudi u akciji pomoći dječaku oboljelom od leukemije organiziran je u saradnji sa Udruženjem djece i omladine sa invaliditetom "Osmjeh Plus" iz Olova.

Planirano je da Edin Pašić u Olovo, na stadion Danac, stigne oko 13:00 sati uoči početka prvenstvene utakmice Stupčanica – Žepče. Klub Stupčanica i navijači kompletan prihod od ulaznica sa poslednje domaće utakmice uz dobrovoljne priloge poklonili su za Farisovo liječenje. Tom prilikom sakupljeno je više od 4.300 KM.

Danas se ovoj humanitarnoj akciji priključuje i Forum žena "Sabina Jamaković" iz Olova čije će članice besplatno djeliti kolače na ulazu u stadion, a dobrovoljni prilog za taj gest građani će ostavljati u kutije za pomoć Farisu Čeliku.

Faris Čelik

- Ne sumnjamo da će i današnja akcija još jednom pokazati humanost naših ljudi. Budimo već od 13 sati na stadionu Danac, dočekajmo i aplauzom nagradimo našeg maratonca Edina Pašića, bodrimo našu Stupčanicu i pomozimo našem Farisu - napisano je na facebook stranici Radija Olovo.

Pozivaju građane da se uključe u akciju pomoći za Farisa Čelika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.