open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Edin Džeko veliki "gubitnik" Serie A
Prema najnovijim vrijednosti fudbalera u Serie A, koje je Transfermarkt ažuzirao danas, Džekina tržišna vrijednost pala je za devet miliona eura
06.06.2019. u 13:45
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ovoga ljeta će najvjerovatnije napustiti Romu i preći u redove Intera.

Transfer Dijamanta jedna je od glavnih priča u italijanskim medijima već neko vrijeme, a prije par dana pojavila se informacija da je Džeko sve dogovorio sa Interom, baš kao i da su dva kluba postigla dogovor prema kojem će milanski klub Vučici isplatiti 13,5 miliona eura.

Prema najnovijim vrijednosti fudbalera u Serie A, koje je Transfermarkt ažuzirao danas, Džekina tržišna vrijednost pala je za devet miliona eura, te sad iznosi 14 miliona eura, što je za pola miliona eura više od navodnog iznosa koji je za Dijamanta platio Inter. Inače, ovo je najveći Džekin "pad" na fudbalskom tržištu, što se više može povezati s Edinovim godinama (33) negoli s partijama koje je pružao na terenu.

Džeko je sada treći najvredniji bh. reprezentativac iza Miralema Pjanića, koji vrijedi 70 miliona eura po čemu je peti najvredniji fudbaler Serie A, i Seada Kolašinca (20 miliona eura).

Od ostalih bh. fudbalera koji nastupaju u Italiji Radetu Kruniću vrijednost je skočila za milione eura i fudbaleri koji će ovoga ljeta izvjesno napustiti Empoli vrijedi osam miliona eura.

Kapiten Lazija i bivši Zmaj Senad Lulić izgubio je 2,5 miliona eura na vrijednosti, pa sada umjesto 6,5 miliona vrijedi četiri miliona eura, dok Ervin Zukanović umjesto dva vrijedi 1,5 miliona evropskih novčanica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.