open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Edin Džeko protiv Real Madrida, Bešiktaš se uzda u Miralema Pjanića
Utakmicama u grupama A, B, C i D, večeras će biti kompletirano 1. kolo Lige evropskih prvaka u fudbalu.
15.09.2021. u 09:14
get url
text

Derbi večeri igra se u Milanu, gdje će Inter ugostiti ekipu Real Madrida.

VEZANI TEKST - Džeko počinje osmu sezonu u Ligi prvaka: Brojke za respekt, već je pogađao protiv Reala

Bit će ovo prilika da naš Edin Džeko, napadač Nerazzurra, nastavi golgeterski niz u elitnom razredu evropskog fudbala.

Dijamantu će nastup protiv Kraljeva biti 56. u Ligi prvaka (Wolfsburg - šest, Manchester City - 24 i Roma - 25), a postigao je 22 gola.

U tri dosadašnja meča (207 minuta) koje je protiv Reala igrao u Ligi prvaka postigao je jedan gol i to u porazu Cityja na Santiago Bernabeuu 18. septembra 2012. godine. Mrežu madridskog velikana tresao je i u prijateljskim susretima kao fudbaler Rome.

Bešiktaš predvođen našim Miralemom Pjanićem u prvom meču grupe C na svome Vodafone Parku u Istanbulu večeras od 18.45 sati dočekuje Borussiju Dortmund.

- Zaista je lijep osjećaj igrati s kvalitetnim igračima. Imamo kvalitetne igrače kao što su Atiba Hutchinson i Miralem Pjanić. S njima imamo dominaciju u posjedu lopte. Ako ponovimo fudbal koji smo igrali do sada, možemo proći grupu - kazao je Sergen Yalcin, trener Bešiktaša.

VEZANI TEKST - U Bešiktašu polažu velike nade u Miralema Pjanića 

Zanimljivo će biti i u Engleskoj, gdje će Liverpool ugostiti povratnika u Ligu prvaka, ekipu Milana, koja je nakon sedam godina izbivanja ponovo u društvu velikana.

Trener gostujućeg tima neće moći računati na Radeta Krunića, povrijeđenog reprezentativca BiH, kao ni na Zlatana Ibrahimovića, koji je obnovio povredu.

Sinoć su odigrani mečevi 1. kola u grupama E, F, G i H, a evo i rezultata: Barcelona - Bayern 0:3, Dynamo Kiev - Benfica 0:0, Young Boys - Manchester United 2:1, Villarreal - Atalanta 2:2, Sevilla - Salzburg 1:1, Lille - Wolfsburg 0:0, Chelsea - Zenit 1:0, Malmo FF - Juventus 0:3.
 

Parovi i satnica

18.45 sati
Bešiktaš - Borussia Dortmund
Sheriff - Shakhtar

21 sat
Atletico - Porto
Club Brugge - PSG
Inter - Real
Liverpool - Milan
Manchester City - Leipzig
Sporting - Ajax

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.