open-navfaktor-logo
search
Na današnji dan
Edin Džeko prije 10 godina potpisao za Manchester City, ugledni portal mu se naklonio: Kakav igrač!
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, na današnji dan prije deset godina potpisao je za Manchester City. 
07.01.2022. u 13:06
get url
text

Dijamant je na Etihade stadionu proveo četiri godina i za to vrijeme osvojio je pet trofeja. Dva puta je bio prvak Engleske, a osvojio je još FA Cup (2011), League Cup (2014) i FA Community Shield (2012).

Odigrao je ukupno 189 zvaničnih utakmica i postigao 72 gola, uz 39 asistencija.

Neki od njegovih pogodaka bili su ključni u osvajanju trofeja, a svakako jedan od onih koji treba izdvojiti je i gol protiv QPR-a, koji je trasirao put ka tituli.

Manchester City je tada u odlučujućoj utakmici gubio na domaćem terenu od QPR-a sa 1:2, a trebao im je trijumf. U igru je ušao Džeko i u 92. minuti pogodio za 2:2. Nedugo potom Aguero je pogodio za potpuni preokret i titulu prvaka Engleske.

Ni Manchester City nije zaboravio našeg golgetera, a na svom Twitteru objavili su podsjetnik na današnji dan uz naglasak da je Dijamant tokom igranja za Građane jednu od najboljih utakmica odigrao protiv Tottenhama, kada je postigao četiri gola.

U superlativima je o Dijamantu pisao i ugledni portal Goal, koji je također podsjetio da je Džeko prije deset godina potpisao za Manchester City.

- Gol mašina 2011. godine, gol mašina i u 2022. godini. Kakav igrač - napisao je Goal na svom Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.