open-navfaktor-logo
search
Ponudio rješenje
Edin Džeko poručio: Savez mora zaštititi igrače, treba zabraniti dolazak na stadione
Dijamant je za britanski Sky Sport govorio i o gorućem problemu fudbala u Serie A
16.09.2019. u 14:05
get url
text

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, novu sezonu u Italiji otvorio je golovima. U prva tri kola postigao je dva gola i najavio da će biti ključni igrač Rome.

Dijamant je za britanski Sky Sport govorio i o gorućem problemu italijanskog fudbala - rasizmu, koji je sve izraženiji u Serie A. Posljednja žrtva je Romelu Lukaku koji je na rasističkoj osnovi vrijeđan u duelu s Cagliarijem.

- Mislim da je rasizam veći problem u Italiji nego u drugim zemljama, posebno u Engleskoj. Nadam se, zbog ostalih igrača, da će se te stvari završiti i da Fudbalski savez Italije to može zaustaviti na bilo koji mogući način. Lukaku? Ne znam šta da kažem na to. I danas se takve stvari ovdje još događaju, u Engleskoj se situacija definitivno poboljšala. Tamo je sve manje rasizma. Mislim da je upravo u Italiji to puno više od očekivanog. Savez mora zaštititi igrače. To je jedini način. Ako nekoga čujete, protjerate ga sa stadiona. Takvima treba zabraniti dolazak na stadione - kazao je Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.