open-navfaktor-logo
search
Pinamonti ključ razmjene
Edin Džeko opet na naslovnicama, pronađen model za transfer u Inter
Edin Džeko opet je na naslovnicima italijanskih medija, a kapiten Zmajeva na korak je do prelaska u Inter.
29.01.2021. u 08:48
get url
text

Već su održani pregovori između Intera i Rome kako bi dogovorili razmjenu u kojoj bi Dijamant preselio u Milano, a Alexis Sanchez put Rima.

Kada se činilo da je sve gotovo, pojavio se problem "težak" tri miliona eura. Dvije zvijezde zarađuju 7,5 miliona eura po sezoni, ali postoji jedna velika razlika, jer je Sanchez stigao iz Manchester Uniteda i stoga je imao koristi od porezne olakšice za igrače koji su stigli iz inostranstva (oko 50 posto na plaću).

To znači da je razlika između bruto troškova plaća dvojice napadača otprilike tri miliona eura, bez obzira što im klubovi daju iste plaće.

Inter ne želu plaćati dodatna tri miliona eura, a kako pišu italijanski mediji sve će biti dogovoreno na način da Inter u Romu na posudbu pošalje i Andrea Pinamontija čija plaća oslobođa novac za Džekin angažman.

Kapiten Zmajeva došao je u sukob s trenerom Paulom Fonsecom, čini se da do pomirenja neće doći, pa je odlazak najrealnija opcija.

Ukoliko su klubovi ozbiljni u svojim namjerama posao moraju završiti do ponedjeljka u 20 sati, kada se završava prijelazni rok u Italiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.