open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Edin Džeko objasnio zašto smo peti u grupi
Mi svi govorimo bit će bolje, od utakmice do utakmice, a ustvari je bilo sve gore i gore, naglasio je Dijamant
15.11.2019. u 23:03
get url
text

Fudbalska reprezentacija BiH večeras je s 3:0 poražena od Italije. Bio je to prvi poraz Zmajeva na Bilinom polju poslije skoro 1900 dana.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko kratko je prokomentarisao večerašnji susret.

- Šta da kažem, možda je glupo reći poslije 3:0, ali prvo poluvrijeme nije loše izgledalo. Oni iz tri šanse daju tri gola, a mi smo imali dvije stopostotne šanse prije prvog gola Italije, a nismo ni šutnuli na gol. Treba i mi da se zapitamo, ako hoćemo na EURO neke stvari trebaju da se promijene. Ovakve stvari se ne smiju više dešavati, zato i jesmo peti u grupi - rekao  je Džeko za Novu BH i dodao:

- Prije svega treba dobro odmoriti glavu od rezultat. Vidjećemo s kim ćemo igrati, daleko je još uvijek baraž.

Kapiten Zmajeva uputio je i žestoku kritiku saigračima.

- Nadam se da imamo snagu za EURO, mi govorimo od utakmice do utakmice bit će bolje, a ustvari je bilo samo gore. Igrači treba da se zapitaju i kakvim klubovima igraju i zašto ne igraju, to je sami početak svega. Vidjet ćemo s kim ćemo igrati, prednost je što igramo kući, ali neće te niko pustiti lako da ih pobijediš. Ako ne daš sve od sebe, nećeš ni igrati na EP-u - naglasio je Dijamant, dodavši:

- Mislim da nema ništa s fizičkom spremom jer svi igraju, prvenstvo je davno počelo, možda se igra i previše, ali igraju i druge reprezentacije. Poslije trećeg gola utakmica je bila završena, nije se moglo ništa napraviti. Prvo poluvrijeme je bilo loše, ali šta da se radi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.