open-navfaktor-logo
search
Odigrao 1.026 minuta
Edin Džeko kao unikatan element u timu Simonea Inzaghija
Fudbalere Intera u subotu očekuje gostovanje kod Lazija u meču osmog kola Serie A.
14.10.2021. u 17:20
get url
text

Portal Inter-news, koji prati sva dešavanja u i oko kluba sa Giuseppe Meazze, navodi kako Edin Džeko ne zna šta znači riječ "odmor".

U prilog tome isti medij navodi kako je kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Nerazzurra od početka sezone odmarao samo u prijateljskom meču između reprezentacija BiH i Kuvajta.

Kada je riječ o susretima Serie A, Dijamant je od sedam utakmica u pet imao ulogu startera, dok je u preostale dvije dobio priliku sa klupe. U početnom sastavu ekipe Simonea Inzaghija našao se i u oba meča Lige prvaka, a matematički gledano, Džeko je od maksimalnih 810 minuta, makar kada je riječ o klupskim obavezama, na terenu proveo 666 minuta.

Ako se ovoj brojci dodaju i reprezentativne obaveze, onda se dolazi do podatka da je Džeko od 1.360 minuta ove sezone na terenu proveo 1.026 minuta.

- Džeko je jedini koji je siguran kandidat za Interov napad u meču protiv Lazija. No, karakteristike koje posjeduje Bosanac čine ga unikatnim elementom u timu kojeg se trener teško odriče - navodi Inter-news.it

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.