Dijamant već treći dan radi individualno, što je najduže odsustvo iz prvog tima (ne računajući povrede) otkako je 2015. godine stigao u rimski klub. Kao što je poznato Paulo Fonseca odlučio je našeg golgetera odstraniti iz ekipe zbog verbalnog sukoba (Džeko je imao nesuglasica i sa bivšim trenerima Rome).

A, kako pišu italijanski mediji, male su šanse da će doći do pomirenja između portugalskog trenera i kapitena Zmajeva. Ukoliko i dođe, našem napadaču saopćeno je da je ostao bez kapitenske trake. Stoga sve uključene strane užurbano rade na tome da Džeko pronađe novi klub (zainteresovanim klubovima problem je visina njegove godišnje plaće - 7,5 miliona eura).

Nuđen je velikanima, od Reala, Barcelone, PSG-a, Juventusa, Manchester Cityja..., ali, bar do sada nije bilo ništa konkretno. Sada su, kako javljaju mediji sa Otoka, u cijelu priču uključena još dva engleska velikana - Manchester United i Chelsea.

Kako piše Express naš golgeter na Old Trafford bi mogao stići umjesto nigerijskog napadača Odiona Ighala. Ipak, isti izvor navodi kako Crveni đavoli nisu zainteresovani i da do kraja zimskog prijelaznog roka neće dopunjavati igrački kadar.

S druge strane, Dailymail piše da bi Roma prati situaciju sa Olivierom Giroudom u Chelseaju, s namjerom da Francuz na Olimpico stigne kao zamjena za Džeku (moguće je i opcija razmjene dva kluba).

Da li će Džeko ove zime napustiti Romu bit će poznato u ponedjeljak, 1. februara, posljednjeg dana prijelaznog roka.