open-navfaktor-logo
search
Lista najuspješnijih
Edin Džeko ima devet trofeja, znate li ko je najtrofejniji bh. fudbaler?
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, vodio je večeras Inter do novog trofeja.
18.01.2023. u 23:51
get url
text

Nerazzurri su u Saudijskoj Arabiji savladali Milan sa 3:0 i osvojili Superkup Italije. Dijamant je bio strijelac gola za 2:0, te je ponio epitet igrača utakmice. Ispisao je historiju Superkupa Italije jer je sa 36 godina i 307 dana postao najstariji strijelac u ovom takmičenju.

VEZANI TEKST - Magičan gol Dijamanta: Edin Džeko sa Interom osvojio Superkup Italije

Kapitenu Zmajeva ovo je treći trofej u dresu Intera (dva Superkupa i Kup Italije), a ukupno deveti u karijeri. Tokom karijere najviše trofeja osvojio je u dresu Manchester Cityja - pet.

Dva puta je bio prvak Engleske, a po jednom je osvajao FA Cup, Liga kup i Superkup Engleske. U dresu Wolfsburga osvojio je titulu prvaka Njemačke.

Iako ga mnogi smatraju najboljim igračem BiH svih vremena, Edin nije najtrofejniji fudbaler koji je nosio dres BiH.

Najtrofejniji reprezentativac BiH je Elvir Rahimić koji u dresu CSKA Moskva ima 17 titula. Osvojio je Kup UEFA, sedam puta je bio prvak Rusije, pet puta osvajač Kupa, a četiri puta Superkup Rusije.

VEZANI TEKST - Edin Džeko sa trona skinuo Cristiana Ronalda

Hasan Salihamidžić, nekadašnja zvijezda Bayerna, osvojio je 12 titula. Braco je bio prvak Evrope i svijeta, šest puta prvak Bundeslige, a četiri puta je osvajao Kup Njemačke.

Dvocifren broj trofeja ima i Miralem Pjanić. Nastupajući za Juventus osvojio je četiri naslova prvaka Italije, dva Kupa i jedan Superkup Italije. Sa Barcelonom ima Superkup Španije, isti trofej je osvojio i u dresu Bešiktaša, dok je u dresu FC Sharjah osvojio Kup Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Devet trofeja, koliko i Džeko, ima i Saša Papac. Sa Glasgow Rangersima je tri puta bio prvak Škotske, a ima i dva Liga kupa i jedan Kup Škotske. Preostala tri trofeja osvojio je u dresu Austrije Beč (jednom prvak i dva puta osvajač Kupa Austrije).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.