VEZANI TEKST - Bašić o isključenju Cocalića: Trpili smo provokacije i psovke! Šta "kažu" iz FSBiH?

Defanzivac Želje imao je šta za reći sudiji Sabriji Topaloviću, a na kraju se pokušao i fizički obračunati sa zeničkim arbitrom. Zbog toga je dobio crveni karton.

O tome šta se događalo nakon meča Cocalić se oglasio na svom Instagramu.

- Prije svega želio bih da se izvinim našim navijačima, mojim saigračima i svim uposlenicima mog kluba zbog moje reakcije na kraju utakmice. Uvijek sam kroz svoju karijeru težio da budem profesionalan i da poštujem protivnike i sve aktere utakmice.

Sinoć nisam mogao da istrpim uvrede koje su dolazile od glavnog sudije (Sabrija Topalović, op.a.). Sudija, koji bi trebao da bude glas razuma i pravde na terenu u više navrata tokom utakmice psovkama i provokacijama vrijeđao je moje saigrače i mene.

Ponižavanje igrača od strane sudije nisam nigdje nikada vidio, niti doživio. Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih fudbalera koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg fudbala.

Nažalost već duži period svjedoci smo sudijskih lakrdija koje se dešavaju na svim stadionima naše države. Ostaje nada da će doći vrijeme kada će igrači i navijači na svakom fudbalskom terenu imati fer uslove za sportsko nadmetanje - napisao je Cocalić na svom Instagramu.