open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Edhem Sirćo novi trener Rukometnog kluba Vogošća
Prvi ispit imat će već sutra u meču protiv Iskre u Bugojnu
29.10.2019. u 17:35
get url
text

Edhem Sirćo novi je trener Rukometnog kluba Vogošća.

Sirćo je na klupi ovog bh. premijerligaša zamijenio Bojana Unčanina, sa kojim je prekinuta saradnja nakon lošeg starta Vogošće u Premijer ligi BiH.

- Prije svega želimo treneru Bojanu Unčaninu puno sreće u životu i sportskog uspjeha. Bojanu zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji. Novom treneru Sirći želimo uspješan rad i puno uspjeha sa našim klubom - saopćeno je iz RK Vogošća.

Sirćo je izjavio da nije puno razmišljao nakon poziva čelnih ljudi Vogošće.

- Vogošća je zadnjih desetak godina jedan od najorganizovanijih klubova u BiH. Klub koji je u kontinuitetu na samom vrhu bh.  rukometa i ima uvijek visoke ciljeve. Iako loš početak sezone i pozicija na tabeli nisu u skladu s ambicijama nisu utjecali na moju odluku, jer je i stanje ekipe u ovom trenutku veliki izazov za mene. Nadam se da ćemo dobrim radom uspjeti da se izvučemo iz krize i početi pobjeđivati - rekao je novi trener kluba.

Prvi ispit imat će već sutra u meču protiv Iskre u Bugojnu. 

- Što se tiče utakmice u Bugojnu, nadam se da ćemo uspjeti u ova tri treninga prije svega podići samopouzdanje kod igrača i pokušati pobjediti Iskru. Iskra je dobra ekipa koju vodi iskusan i veoma kvalitetan trener i sigurno je da nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica u kojoj će nadam se Vogošća izaći kao pobjednik - kazao je Sirćo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.