open-navfaktor-logo
search
Belgijanac iskren
Eden Hazard: Luka Modrić će osvojiti Zlatnu loptu
Postoje tri ili četiri igrača koji su ozbiljni kandidati, rekao je Hazard
12.10.2018. u 15:27
get url
text

Eden Hazard, fudbalski reprezentativac Belgije i prvotimac Chelseaja izjavio je da će Luka Modrić, kapiten Hrvatske, osvojiti Zlatnu loptu, koju najboljem svjetskom fudbaleru godine dodjeljuje ugledni francuski sedmični magazin France Football, prenosi Anadolu Agency (AA).

Modrić je favorit u izboru u kojem bi trebao okončati desetogodišnju dominaciju Portugalca Cristiana Ronalda i Argentinca Lionela Messija. No, među kandidatima našao se i Hazard, koji, ipak, ne vjeruje da će on biti dobitnik ovogodišnjeg priznanja.

- Mislim da neću pobijediti. Po mom mišljenju Modrić zaslužuje tu nagradu. Postoje tri ili četiri igrača koji su ozbiljni kandidati. Moga bih reći da je to na primjer francuski defanzivac Raphael Varane, koji je osvojio sve sa Francuskom i Realom. Da se ne lažemo možda sam i ja zaslužio da dobijem nagradu. Ali, ozbiljno mislim da će Modrić pobijediti. To će biti nagrada za njegovu briljantnu sezonu u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu - rekao je Hazard pred večerašnju utakmicu Belgije i Švicarske u trećem kolu grupe 2A Lige nacija.

Modrić je u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA) već proglašen za najboljeg igrača u 2018. godini.

Hazard ima sjajan start u dresu Chelseaja za koji je u deset utakmica postigao osam golova. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sa Belgijom je osvojio treće mjesto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.