open-navfaktor-logo
search
Trener Bournemoutha
Eddie Howe tvrdi kako nije u sukobu s Asmirom Begovićem
Iako je jasno da Begović nije pretjerano sretan zbog činjenice da je preselio na klupu, Howe insistira na tome kako nije u sukobu s bh. golmanom
11.05.2019. u 14:36
get url
text

Golman Bournemoutha Asmir Begović ne može se pohvaliti pretjerano velikom minutažom u drugom dijelu sezone. Prednost u odnosu na bh. golmana kod menadžera Trešnjica Eddieja Howea dobio je iskusni poljski čuvar mreže Artur Boruc.

Iako je jasno da Begović nije pretjerano sretan zbog činjenice da je preselio na klupu, Howe insistira da nije u sukobu s golmanom koji se nije našao ni na posljednjem spisku selektora Zmajeva Roberta Prosinečkog.

Howe odbija priznati da nije u idealnim odnosima sa Begovićem, iako je naše golmanu dao produženi odmor.

- Nije istina da smo u sukobu, ne znam koliko puta to moram ponoviti. Asmir je dobar profesionalac, a odmor koji sam mu dao je stvar moje odluke. No, zaista moram ponoviti, do sukoba nije došlo, jer ni Asmir ni ja nismo takvi karakterom - rekao je Howe, koji je Begovića oslobodio od treninga do kraja sezone.

Begović čiju vrijednost Transfermarkt procjenuje na osam miliona eura ove sezone je odigrao 24 utakmice, a primio je 47 golova, dok je u pet mečeva sačuvao svoju mrežu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.