open-navfaktor-logo
search
BiH u Davis Cupu
Džumhura objasnio zašto neće igrati protiv Japana
Naša selekcija će u "zemlju izlazećeg sunca" putovati bez najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura
06.09.2018. u 11:43
get url
text
Damir Džumhur

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine od 14. do 16. septembra igrat će play-off za ulazak u Svjetsku grupu Davis Cupa protiv Japana.

Naša selekcija će u "zemlju izlazećeg sunca" putovati bez najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura.

- Zbog povrede leđa neću nastupati na Davis Cupu. Vukao sam tu povredu dugo i kulminirala je U Americi upitan je bio i US Open. Ja sam meč na US Openu igrao za 40 posto snage. Zbog povrede leđa još nisam u stanju da igram. Probat ću da budem spreman do St. Petersburga, ali nisam spreman da igram u Japanu, bez obzira što ne igra Nishikori, u ovakvom stanju ne mogu, trebalo bi mi više vremena za oporavak. Odrastao sam na zemlji, ali sve više se prilagođavam tvrdoj podlozi, to je moja najdraža podloga sada, posebno Indoor. Često mjenjanje podloge ima utjecaj na povrede, posebno leđa. Pokušati ću sve da igram na turniru u St. Petersburgu, taj turnir je za deset dana, ali želim da treniram kad prestanu bolovi - rekao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser smatra kako su šanse BiH protiv Japana 50-50.

- Mislim da imamo šanse protiv Japana, jer Mirza igra bolje u Davis Cupu. Može mirza dobiti i Daniela i Sugitu. Šanse su 50
-50 - naglasio je Džumhur.

Damir se potom osvrnuo i na turnire na kojima je nastupio u proteklom periodu.

- Neke turnire sam mogao igrati bolje, ali to je tenis. Recimo Antaliju sam osvojio, a mogao sam ispasti u prvom kolu. Morao sam bolje na nekim turnirima. Ovo mi je prva godina gdje igram sve Masterse. U suštini sezona nije bila loša, do američke turneje sam skupio preko 900 bodova. Bez obzira na trenutni ranking ja želim više i bolje. Neki periodi te nekako vrate ali ja se nadam da ću ostati u prvih TOP 30, a naredne sezone napadati što bolji plasman - naglasio je Damir.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.