open-navfaktor-logo
search
Najbolji bh. teniser
Džumhur objasnio razloge zbog kojih je predao meč Đokoviću
Džumhur je zbog bolova u donjem dijelu leđa bio primoran predati meču osmine finala ATP Mastersa u Parizu Novaku Đokoviću
01.11.2018. u 15:37
get url
text

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je bio primoran Novaku Đokviću predati meč osmine finala ATP Mastersa u Parizu.

Damir, koji trenutno zauzima 52. mjesto na ATP ranking-listi, gubio je s 1:0 u setovima, a predaja se desilo kod vodstva Đokovića u drugom setu sa 2:1.

- Nažalost nije se okončalo onako kako sam želio. Drago mi je što sam prvi put u životu dobio priliku da igram protiv Đokovića. On je ponovo broj jedan i vratio se tamo gdje mu je mjesto. Čestitam mu prije svega na ovom povratku i to je njegova najveća pobjeda - kazao je Džumhur, te se osvrnuo na razloge zbog kojih je bio primoran predati meč:

- Bolovi su krenuli u trećem gemu drugog seta. Riječ je o donjem dijelu leđa s kojima sam već ranije imao problem ove godine. Desilo se to što se desilo, a nije bilo svrhe igrati kada nisam mogao pružati maksimum. Nije to kraj kakav sdam želio, niti meča, niti sezone, i svakako mi je žao što do kraja nisam mogao odigrati meč sa Noletom. Ipak, siguran sam da ću imati novih prilika za duel sa Đokovićem.

Damir se na kraju zahvalio svima koji su mu bili podrška u ovoj sezoni punoj uspona i padova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.