open-navfaktor-logo
search
ATP turnir Antalija
Džumhur napreduje ka odbrani titule, Celikbilek kao tvrd orah
Najbolji bh. teniser plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Antaliji nakon što je s 2:1 (6:3, 4:6, 6:3) u setovima savladao Turčina Celikbileka
25.06.2019. u 14:33
get url
text

Turski teniser Altug Celikbilek nije bio tako lagan zalogaj za najboljeg bh. igrača Damira Džumhura. Sarajlija koji zauzima 63. poziciju na ATP ranking-listi je tek poslije tri seta igre savladao Turčina koji je trenutno na 443. mjestu najboljih tenisera na svijetu.

Džumhur se ovom pobjedom plasirao u četvrtfinala ATP turnira u Antaliji, gdje brani titulu koju je osvojio prošle godine.

Poslije 29 minuta igre u prvom setu Džumhur je slavio s 6:3, a Damir je protivniku uspio uzeti servise u petom i devetom gemu, i tako zasluženo povesti s 1:0.

{$galerijaFotografija}

Turski teniser je uzvratio u sljedećem setu. Odlučujući ptrenutak bio je sedmi gem u kojem je Celikbilek uspio iskoristiti jedinu break loptu i povesti s 4:3, da bi već u narednoj igri Džumhur propustio šansu da napravi rebreak, pa je poslije 41 minut igre u drugom setu semafor  pokazivao 1:1.

I u odlujučujućem setu Turčin je dosta problema zadavao našem teniseru. Otpor domaćeg igrača Džumhur je uspio slomiti tek u osmom gemu, kada je napravio break, a potom isti i potvrdio u narednom gemu za konačnih 2:1.

U četvrtfinalu Džumhur će igrati protiv Australca Jordana Thompsona, 45. igrača sa ATP liste.

Damir Džumhur - Antalija - 25.06.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.