Naš tim poražen je sa 3:1 od selekcije Švedske, a mečeve je nakon poraza od Mikaela Ymera prokomentarisao najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

- Šta reći osim da ostaje žal što nismo napravili iskorak i otišli među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Ipak, opet nekako Šveđani su odigrali fantastično singlove. Bili su na svom najvišem nivou i odigrali su kako treba za prolaz dalje - ekao je Džumhur za N1, a potom dodao:

VEZANI TEKST - Teniseri BiH poraženi od Švedske

- Mislim da ne možemo kriviti sebe, jednostavno uvjeti u kojima smo igrali su definitivno bili njima naklonjeni, oni su ih birali i Stockholm je mjesto gdje braća Ymer igraju fenomenalno. Prave velike rezultate i velike pobjede i sve što mogu reći jeste da je teško nakon poraza - kazao je bh. teniser.

Osvrnuo se Damir i na budućnost našeg tima.

- Ova reprezentacija će imati još šansi. Mislim da trebamo biti ponosni jedni na druge, na cijeli tim. Na sve rezultate koje smo napravili i želim se zahvaliti svim navijačima koji su došli ovdje i podržavali nas. Bila je sjajna atmosfera i žao nam je i zbog njih što nismo prošli dalje.

Ipak, nadam se da ćemo ponovo imati priliku igrati ovakav jedan meč za prolazak među 16 najboljih selekcija svijeta i ova reprezentacija to zaslužuje - zaključio je Džumhur.