open-navfaktor-logo
search
U timu sa Đokovićem
Džumhur driblao najbolje srbijanske umjetnike, pogodio nakon asistencije Save Miloševića
Boravak u Beogradu povodom Adria Toura, najbolji teniser svijeta Novak Đoković iskoristio je kako bi organizovao i zanimljiv fudbalski meč.
11.06.2020. u 19:38
get url
text

U srbijanskoj prijestolnici igrao se meč između umjetničke reprezentacije Srbije i "Adria Your Team", koji pretežno čine teniseri učesnici na Đokovićevom turniru i bivši fudbaleri.

Među članovima ekipe Novaka Đokovića našao se i najbolji bh. teniser Damir Džumhur. Sa rođenim Sarajlijom u timu igrali su Đorđe i Marko Đoković, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Petar Đukić, Andrija Kuzmanović, Dragan Jovanović Gagi, Carlos Gómez-Herrera, Nenad Milijaš i Nikola Milošević "Đota", a društvo su im pravili treneri ljutih gradskih rivala Savo Milošević i Dejan Stanković.

Utakmica između Đokovićevog tima i reprezentacije srbijanskih umjetnika završen je pobjedom ekipe najboljeg svjetskog tenisera s 3:2.

Da odlično barata i s fudbalskom loptom Džumhur je potvrdio i danas kada je postigao jedan od tri gola za svoj tim, strijelci preostala dva bili su Filip Krajinović i Grigor Dimitrov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.