open-navfaktor-logo
search
Davis Cup
Džumhur donio prednost za BiH, Bašić je nije uspio povećati
Poslije dva odigrana meča prvog takmičarskog dana rezultat između Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine i Perua glasi 1:1.
18.09.2021. u 09:19
get url
text

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je pobjedom 2:1 protiv Nicolasa Alvareza donio prvi bod našoj selekciji, a meč je trajao dva i po sata.

Prvi set Džumhur je dosta lagano riješio u svoju korist, a činilo se da bi posao mogao završiti poslije dva seta igre. Ipak, u drugom setu se desio veliki pad u Džumhurvoj igri, a Peruanac je poveo 4:0. No, Damir se uspio vratiti, ali je domaći teniser ipak slavio u tie-breaku.

U trećem setu Damir je ubrzao igru i viđen je sličan razvoj situacije kao u na samom početku u kojem je do pobjede stigao poslije 3:2 u odlučujućem setu.

Nažalost, prednost do kojeg je BiH stigla preko Džumhura nije uspio uduplati Mirza Bašiž. Bolji od Bašića s 2:0 (7:5, 7:6) bio je najbolje plasirani peruanski teniser Juan Pablo Varillas.

Drugi takmičarski dan počinje igrom parova u kojima će Tomislav Brkić sa Mirzom Bašićem tražiti pobjedu protiv peruanskog dvojca Sergio Galdos/ Jorge Brian Panta. Nakon parova uslijediti će dva singl meča i to: Džumhur - Varilas, te Bašić - Alvares.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.