Kako je saopćeno iz Košarkaškog saveza BiH zdravstveni bilten je povoljan, sve košarkašice treniraju punim intenzitetom pod budnim okom selektora Gorana Loje i njegovih saradnika u stručnom štabu. 

- Već znamo o kakvoj se ekipi radi, Belgija je zauzela treće mjesto na prošlom Evropskom prvenstvu. Naša pobjeda protiv njih na otvaranju Eurobasketu je pokazala da možemo da se ravnopravno nosimo sa Belgijankama, ali i svim ostalim ekipama. Naravno da ćemo dati maksimum, ući pametno u utakmicu. Naša prednost je što utakmicu igramo u Skenderiji pred domaćom publikom. Ovim putem bih pozvala sve naše navijače i ljubitelje košarke da dođu i da nas podrže, budu naš vjetar u leđa i naš šesti igrač - kaže reprezentativka BiH Miljana Džombeta.

Meč BiH - Belgija igra se u četvrtak od 20 sati.

Za ulazak u dvoranu, osim ulaznice i obavezne maske, posjetioci će morati ispunjavati jedan od ovih uvjeta: posjedovati negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati; potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o potpunoj vakcinaciji. 

Djeca ne moraju imati negativan test ili ispunjavati jedan od gore navedenih uvjeta, poručili su iz KSBiH.

Ulaznice za meč su u prodaji po cijeni od 10 i 15 KM.