Džindić je kazao da će tražiti rješenje za ovu kompaniju i za početak gledati da se radnicima odmah isplati jedna plaća.

Zakazan je sastanak sa upravom Zraka kod kod mene u kabinetu. Gledat ćemo da riješimo pitanje priključenja struje, nije plaćeno nekoliko faktura i Elektroprivrda BiH je po zakonu isključila tom preduzeću struju. Sa upravom ćemo da vidimo kakve su opcije za nastavak proizvodnje, ako je moguće. Naime, predstavici sindikata preduzeća su zabranili ulazak Upravi u firmu – govori Džindić i dodaje:

- Gledat ćemo da riješimo barem jednu plaću i smirimo stanje i napravilo plan izalska i iz ove situacije, kako bi se moglo proizvoditi, plaćati struja, voda... U firmi se uspostavila loša politika da mora doći plaća a da se ne mora raditi.

On je kazao kako je Vlada Federacije prethodnih godina pomagala kompaniju Zrak te, između ostalog, pomogla izdvajanjem novca za uvezivanje staža, odlazak u penziju oko 200 radnika.

On se ovom prilikom osvrnuio i na kompaniju Unis Ginex iz Goražda kazavši da će Vlada FBIH donijet i mjere kojima će e stabilizirati i nastaiti daljnji rad ove kompanije koja bilježi odlične rezultate. Riječ je o firmi iz namjesnke indutrije, za čijim proizvodima je po riječima Džindića, na najvišem nivou.