open-navfaktor-logo
search
Uskoro asfaltiranje
Dževlan: Nije tačno da je Kolodvorska raskopana samo zbog Sarajevo Towera, već i zbog izgradnje garaže
Nakon skoro dvije godine za nekoliko dana počinje asfaltiranje raskopane Kolodvorske ulice gdje se gradi podzemna garaža i zgrada Sarajevo Tower.
01.04.2022. u 07:53
get url
text
Kolodvorska ulica

- Počeli smo pripremne radove i za nekoliko dana počet ćemo asfaltiranje Kolodvorske ulice. Međutim, asfaltiranje zavisi i od vremenskih uvjeta i čim budu povoljni, počinjemo sa asfaltiranjem – izjavio je za Faktor Asmir Dževlan, direktor Ans Drive, kompanije koja je vlasnik zgrade Sarajevo Tower.

Asfaltiranje Kolodvorske ulice treba obaviti vlasnik Sarajevo Towera jer su vršeni radovi priključivanja zgrade na infrastrukturu, pa je ulica zbog toga i raskopana, kazala je za Faktor Belma Barlov, direktorica Zavoda za izgradnju KS, na šta je Dževlan prokomentirao:

- Nije tačno da je ulica raskopana samo zbog priključenja na infrastrukturu naše zgrade. Uporedo se gradila i podzemna garža i obaveza asfaltiranja ulice je zajednička. Bez obzira na to ko ima kakvu obavezu, naša firma će asfaltirati sama Kolodvorsku ulicu, čim budu povoljni vremenski uvjeti.

Izgradnja podzemne garaže u Kolodvorskoj ulici prekoputa zgrade Hitne pomoći počela je 20. augusta 2020. godine i trebala se izgraditi za tri mjeseca. To zajednički projekat Vlade KS i Općine Novo Sarajevo, čija je vrijednost iznosila oko šest miliona maraka, od čega je 4,3 miliona kao investitor izdvojio KS, a Općina je dodijelila zemljište u vrijednosti 1,5 miliona maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.