Turistička sezona

Džeparoši iz cijele bivše SFRJ haraju Neumom, MUP poslao dodatne snage

Objavljeno: 05.08.2019. u 18:50

PS Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest krivičnih djela teške krađe, krađe, razbojništva, ugrožavanje bezbjednosti, provale i druga krivična djela.  Sva krivična djela riješena su po poznatom izvršiocu, određen dio je dokumentiran i proslijeđen nadležnom tužilaštvu a određen dio je u proceduri

Početkom turističke sezone u HNK-a povećan je priliv lica sklonih krađama, džeparenju, provalama i ostalim oblicima kriminaliteta. Većina tih lica, koja dođu iz cijele regije bivše države u HNK, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka, saopćeno je iz MUP-a HNK-a. 

-PS Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest krivičnih djela teške krađe, krađe, razbojništva, ugrožavanje bezbjednosti, provale i druga krivična djela.  Sva krivična djela riješena su po poznatom izvršiocu, određen dio je dokumentiran i proslijeđen nadležnom tužilaštvu a određen dio je u proceduri.

U skladu sa zakonskim propisima u PS Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNK-a s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone a sve u cilju bezbjednosti turista i njihove imovine.

U cilju jačanja sistema policijskih snaga MUP-a HNK da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminaliteta, nabavljena je  i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama- saopćeno je iz MUP-a HNK-a.  

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije