open-navfaktor-logo
search
Ubistvo novinara
Dženaza-namaz u odsustvu za Jamala Khashoggija u Istanbulu, Mekki, Londonu...
Novinari iz više dijelova svijeta prisustvovali su današnjem dženaza-namazu u Fatihovoj džamiji u Istanbulu, koja je klanjana nakon džuma-namaza
16.11.2018. u 14:13
get url
text

Dženaza-namazi u odsustvu Jamalu Khashoggiju, novinaru ubijenom u Generalnom konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, klanjani su danas u više zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Novinari iz više dijelova svijeta prisustvovali su današnjem dženaza-namazu u Fatihovoj džamiji u Istanbulu, koji je klanjan nakon džuma-namaza.

Dženaze Khashoggiju planirane su i u Mekki, Londonu, Ankari, Jakarti i brojnim drugim gradovima.

U Poslanikovoj džamiji u Medini jutros je klanjan dženaza-namaz u odsustvu za ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija, a među prisutnima bio je njegov sin Salah Khashoggi.

Novinar AA javio je kako je jutros nakon jutarnje molitve, sabah-namaza, u Poslanikovoj džamiji u Medini klanjan i dženaza-namaz u odsustvu za Jamala Khashoggja, koji je brutalno ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. 

Khashoggijev sin Salah jučer je na društvenoj mreži Twitter objavio kako će dženaza njegovom ocu biti klanjana i danas nakon džuma-namaza u Mesdžidul-haramu, tačnije Velikoj džamiji u Mekki. 

Salah je ranije rekao da će porodica saučešće za njegovog oca primati od petka do nedjelje u njihovom domu u Džedi. 

Khashoggi je ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Nakon nekoliko dana odbijanja bilo kakve umiješanosti u zločin, Saudijska Arabija je priznala da je Khashoggi ubijen u njenom konzulatu, ali uz tvrdnje da kraljevska porodica nije imala prethodna saznanja o zavjeri da se ubije novinar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.