open-navfaktor-logo
search
Popularni pjevač
Dženan Lončarević: Volim reći ženama da ih volim, muškarcima da pate za njima...
Dženan Lončarević veliki dio svog života proveo je u Sarajevu gdje mu živi mnogo članova porodice i prijatelja, tako da će koncert u sarajevskoj Skenderiji 13. maja za njega biti posebno emotivan.
07.05.2023. u 20:46
get url
text

Ne krije da više od dvije decenije postoji tajna veza između njega i Sarajeva. Nastupi u klubovima u glavnom gradu BiH sedmicama su unaprijed rasprodani, a i 2012. godine napunio je sarajevsku Skenderiju.

- Sarajevo smatram svojom drugom kućom. S nestrpljenjem čekam 13. maj. Neka se ponovi 2012. godina i ja ću biti sretan. Od tada se desilo dosta novih pjesama i muzike. U Sarajevu sam išao u muzičku školu, tu imam dosta rodbine i prijatelja. Tu je i moj menadžer Ervin Salihbegović - kaže Lončarević koji dodaje da će mu gosti na koncertu biti Peđa Medenica i Dado Polumenta.

Mnogi će reći da je školsko doba najljepše, a jedan od njih je i ovaj popularni pjevač.

- Period proveden u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu smatram najljepšim. Kako starim, shvatam, kako su ljudi prije govorili, da su školski dani najljepši. Nije mi tada bilo potpuno jasno, ali sada jeste. Tada su bila najbolja druženja i zaista mislim da ne postoje ljepši dani od tih školskih - nastavlja Dženan.

Lončarević je cijelu karijeru izgradio kvalitetnim pjevanjem i kompozicijama, koje traju godinama. U bogatoj muzičkoj karijeri može se pohvaliti da nema nijednog skandala. U njegovim pjesmama se pronalaze, kako žene koje čine većinu njegove publike, tako i muškarci.

- Volim reći ženama da ih volim, muškarcima da pate za njima... U životu mi ništa nije došlo preko noći. Išao sam tim normalnim stepenicama. Čini mi se da sam birao pravi put i da nisam puno pogriješio. Muzička škola mi je jako puno pomogla, naučio sam da dišem u muzičkoj školi i veliko hvala dugujem tadašnjoj profesorici Hadžeri Vatrenjak. Uvijek sam bio i ostao vjeran pop zvuku - kaže na kraju Dženan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.