open-navfaktor-logo
search
Generalni sekretar FSBiH
Džemidžić za sutra najavio novu video konferenciju, no jedna stvar se neće svidjeti navijačima
Nakon što je nedavno Federalni štab civilne zaštite donio nove naredbe kojima se ublažavaju mjere zaštite od epidemije korona virusa u FBiH, FSBiH, intenzivnije poduzima određene pripremne aktivnosti za mogući nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica BHT PL BiH, kada se za to steknu uvjeti.
27.04.2020. u 21:17
get url
text

Generalni sekretar Saveza Adnan Džemidžić objašnjava da i pored pandemije koju je izazvao COVID-19, značajnijih zastoja u radu Generalnog sekretarijata i administracije FSBiH nije bilo.

- U skladu sa proglašenjem stanja prirodne nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine koju je donijelo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine 17. marta, administracija FSBiH je provela sve naložene mjere, preporuke i odluke nadležnih organa, te je provela sve potrebne procedure u cilju zaštite zdravlja zaposlenika - kazao je Džemidžić, te nastavio:

- Radna aktivnost Generalnog sekretarijata FSBiH se odvijala bez prekida, a radno vrijeme je bilo usklađeno sa odlukom relevantnih državnih organa. Prvenstveno smo vodili računa da svi zaposlenici koji imaju djecu uzrasta do šest godina ostanu kod kuće, a nesmetan proces rada bio je omogućen online komunikacijom. Ostali zaposlenici su bili raspoređeni po principu periodičnog rada, tj. zaposlenici su dolazili na posao prema utvrđenom rasporedu. Iako je u ovom periodu bio reduciran broj zaposlenika FSBiH, ni jednog trenutka nije bio umanjen kapacitet rada i izvršavana obaveza. Naprotiv, radilo se permanentno i ostajalo se na radnom mjestu dok se zadatak ne ispuni u cijelost.

Generalni sekretar Adnan Džemidžić posebno ističe:

- Kako bi FSBiH spremno dočekao povratak u redovni radni proces, poduzeti su neophodni koraci za pripreme nastavka ligaškog takmičenja i njegovu organizaciju koja će zahtijevati visok stepen mobilnosti svih zaposlenika administracije Generalnog sekretarijata. Održani su sastanci sa klubovima BHT Premijer lige, a i sutra imamo još jednu video konferenciju. Video sastanci i konferencije komiteta i komisija FSBiH, bili su uspješni a prošle sedmice održali smo i sjednicu Izvršnog odbora FSBiH. Svi smo se brzo navikli na ovakav način rada, putem video konferencija, te su i seminari za službena lica koja participiraju u takmičenju Premijer lige Bosne i Hercegovine održani na isti način. Sve ove aktivnosti se poduzimaju u cilju kvalitetnog nastavka takmičenja, koji će sigurno biti održan u posebnim uvjetima i bez prisustva publike. Novonastale okolnosti nas obavezuju da budemo strpljivi i pažljivi u svakom trenutku, jer samo na takav način možemo sačuvati zdravlje svih učesnika u organizaciji takmičenja pod okriljem FSBiH.

FSBiH je postavio visoke profesionalne standarde i u ovoj situaciji.

- Kao institucija koja je postavila visoke profesionalne standarde, moram reći da smo dostavili odgovarajućim ministarstvima radnu verziju prijedloga mjera i procedura za mogući nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica BHT PL BiH, kada se za to stvore uslovi i kada nadležni državni i entitetski organi donesu odluke o ublažavanju mjera koje su trenutno na snazi - rekao je generačni sekretar FSBiH, te dodao:

- Protekle sedmice održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH a očekujemo da se uskoro sličan sastanka održi i sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.