Odluka za 10 dana

Džemidžić: U žalbi smo sve argumentovali, realno je da UEFA smanji kaznu Pjaniću

Objavljeno: 09.05.2019. u 12:50

Naveli smo i da se grčki igrač 30 sekundi nakon starta pridigao, nastavio igru, što znači da nije bio teže povrijeđen, objasnio je prvi operativac Saveza

Adnan Džemidžić obrazložio žalbu za Miralema Pjanića upućenu UEFA-i

FOTO: AA

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) ispoštovao je sve procedure i u roku uložio žalbu Evropskoj fudbalskoj asocijaciji (UEFA) na kaznu izrečenu našem reprezentativcu Miralemu Pjaniću, koji je dobio crveni karton u utakmici kvalifikacija protiv Grčke, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, generalni sekretar N/FS BiH.

Disciplinska komisija UEFA-e Pjanića je suspendovala dvije naredne utakmice te prema toj odluci nema pravo nastupa u susretima trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske u Tampereu 8. juna i tri dana kasnije s Italijom u Torinu. 

- Odluku su donijeli na osnovu izjava službenih lica s utakmice, ali smo u žalbi na bazi brojnih elemenata pokušali opovrgnuti njihove određene stavove iz službenog zapisnika utakmice, igrane 26. marta u Zenici (2:2). Uloženu žalbu potkrijepili smo argumentima, dokazima i izjavama svjedoka. Napisali smo i naše mišljenje, da je Pjanić tehnički visoko sofisticiran igrač, da je išao na loptu i nije imao namjeru da udari suparničkog fudbalera. Naveli smo i da se grčki igrač 30 sekundi nakon starta pridigao, nastavio igru, što znači da nije bio teže povrijeđen i što ukazuje, a jasno se vidi i na videosnimku, da je Pjanić startovao u žaru borbe te apsolutno nije imao namjeru da ga nepropisno zaustavi - istakao je Džemidžić, dodavši:

- U narednih 10 dana očekujemo poziv iz Nyona, odnosno odluku Apelacione komisije UEFA-a. Borit ćemo se do kraja. Realno za očekivati je da mu ublaže kaznu na suspenziju nastupa u jednom susretu, odnosno da nema pravo igrati u meču s Finskom, da ga selektor Robert Prosinečki ima na raspolaganju za utakmicu u Torinu. Učinili smo sve i vjerujemo da će tako i biti. 

I u stručnom štabu reprezentacije BiH s nestrpljenjem iščekuju vijest iz Nyona, te se nadaju da će Apelaciona komisija UEFA-e ublažiti kaznu Pjaniću, odnosno da će ga Prosinečki moću uvrstiti na spisak reprezentativaca za predstojeće utakmice, koji bi javnosti trebao saopćiti najkasnije u drugoj polovini maja. 

Poslije dva odigrana kola u grupi J kvalifikacija za EURO 2020 vodeća je Italija s maksimalnih šest, BiH i Grčka imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije