open-navfaktor-logo
search
Generalni sekretar FSBiH
Džemidžić: Bajeviću će biti ponuđen novi ugovor ako se plasiramo na EURO
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je produžiti ugovor Dušanu Bajeviću, selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
22.04.2020. u 12:49
get url
text

- Ugovor selektoru Bajeviću produžen je do okončanja utakmica baraža za EURO, s obzirom na to da mu je važio isto tako i ranije, ali su utakmice odgođene zbog pandemije koronavirusa. Ukoliko se plasiramo na Evropsko prvenstvo, bit će mu ponuđen novi ugovor - rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, generalni sekretar FSBiH.

VEZANI TEKST - Fudbalski savez BiH: Poznata sudbina Bajevića i njegovih saradnika, izmjene u procesu licenciranja klubova

Odložene utakmice baraža za EURO trebale bi se igrati u periodu od septembra do novembra ove godine, o čemu će odluku donijeti Izvršni komitet Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) na sastanku 27. maja.

- Da, 27. maja, nadamo se, znat ćemo tačne datume odigravanja utakmica baraža. Postoje tri opcije koje se razmatraju. To je da se polufinale igra u septembru, te finale u oktobru. Odnosno oktobar-novembar ili čak obje utakmice u pet dana u novembru - kazao je Džemidžić.

BiH će u polufinalu baraža za EURO igrati na zeničkom stadionu Bilino polje protiv Sjeverne Irske. Ukoliko se plasira u finale, BiH će također biti domaćin u Zenici, a za protivnika će imati Republiku Irsku ili Slovačku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.