open-navfaktor-logo
search
Pozitivno
Džemal Kasumović danima čisti Trimušu, ne ide dok sve ne sredi
Ističe kako se Džemal ne voli slikati, a ni govoriti o onome što radi, već da samo želi urediti ambijent u kojem i on sam provodi vrijeme, te da bude primjer drugima, da se i oni uključe
28.08.2019. u 20:37
get url
text

Džemal Kasumović, šezdesetosmogodišnji penzioner i rekreativni trkač već mjesec dana vrijeme provodi na trim stazi na Bijelom Brijegu čisteći smeće.

- I jutros smo ga sreli na Trimuši. Kaže da ne ide odatle dok sve ne sredi. Čisti, sklanja srušena debla, kupi smeće za svima nama. Toliko pozivne energije odavno nismo vidjeli. Kaže da mu dođu pomoći kolege, čekao je jednog da donese trimer da se pokosi plato, pa da on nastavi dalje – priča za Faktor Franjo Lovrić, direktor mostarskog polumaratona.

Ističe kako se Džemal ne voli fotografisati, a ni govoriti o onome što radi, već da samo želi urediti ambijent u kojem i on sam provodi vrijeme, te da bude primjer drugima, da se i oni uključe.

- On je gore proveo 150 sati čisteći, nakupio je smeća u vrećama i čeka da službe nadležne za odvoz smeća to odvezu na deponiju. On je divan primjer kako jedan pojedinac može dati svoj doprinos u društvu i svi bi trebali da mu se pridružimo – zaključuje Lovrić.

{$galerijaFotografija}

I ranije su građani Mostara apelovali da se ova trim staza očisti jer su to, kako kažu, "pluća grada".

Džemal Ksumović, Mostar
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.