open-navfaktor-logo
search
Lige petice
Džeku čekaju dva izazova prije godišnjeg odmora, Nijemci najduže na pauzi
Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, koje počinje 20. novembra i traje do 18. decembra, zaustavit će klupski fudbal širom Evrope i svijeta.
08.11.2022. u 11:26
get url
text

Fudbaleri koji sa svojim nacionalnim timovima nisu izborili odlazak na Mundijal imat će kraću pauzu, dok one koji će predstavljati svoje države u Kataru čekaju novi izazovi.

U španskoj La Ligi prije Svjetskog prenstva igra se još jedno kolo, koje je na rasporedu u naredna tri dana. Poslije toga će uslijediti pauza, a Barca, Real i ostali na travnjak se vraćaju posljednjeg dana 2022. godine.

Još jedno kolo igra se i u Engleskoj, a utakmice Premier lige na rasporedu su nadolazećeg vikenda. Kalendarom takmičenja određeno je da se lopta na Otoku ponovo zakotrlja 26. decembra.

U Serie A pauza će trajati do 2023., odnosno 4. januara. Prethodno će Italijani odigrati još po dvije utakmice. Večeras će biti otvoreno 14., a u petak 15. kolo.

I francuski timovi će prije pauze igrati još jedno kolo narednog vikenda, a pauza je planirana do 28. decembra.

Najduži odmor imat će Nijemci. U Bundesligi se igraju još dva kola. Nakon nadolazećeg vikenda njemačka elita bit će zaustavljena. Prvenstvo se nastavlja 20. januara 2023.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.