open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Džeko večeras u Duisburgu: Romi na putu ka četvrtfinalu stoji Sevilla
Fudbaleri Rome večeras od 18.55 sati igraju susret osmine finala Evropske lige, a protivnik će im biti sastav španske Seville.
06.08.2020. u 07:45
get url
text

Zbog sepcifične situacije i odluke UEFA-e, koja je uslijedila nakon prekida sezone prouzrokovane panedmijom koronavirusa, u ovom okršaju o putniku u četvrtfinale odlučivat će samo jedna utakmica koja se igra na neutralnom terenu u njemačkom Duisburgu.

Ulogu blagog favorita ima tim iz Andaluzije, a Romi će večeras ponajviše nedostajati francuski veznjak Jordan Veretout, koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

Prva uzdanica portugalskog stručnjaka Paula Fonsece svakako će biti kapiten Vučice Edin Džeko. Reprezentativac naše zemlje u sedam ovosezonskih nastupa u Evropskoj ligi postigao je tri gola i zabilježio isto toliko asistencija.

U istom terminu u kojem se igra susret Sevilla - Roma, na BayAreni u Leverkusenu počinje duel Bayera i Rangersa, a prvi duel pripao je njemačkom timu s 2:1.

Od 21 sat igraju se mečevi Basel - Eintracht i Wolverhampton - Olympiacos. Švicarci nakon prve utakmice imaju tri gola prednosti (3:0), dok je prvi susret Wolvesa s grčkim velikanom završio bez pobjednika (1:1).

Evropska liga:
Sevilla - Roma (18.55 sati)
Bayer - Rangers (18.55)
Basel - Eintracht (21)
Wolverhampton - Olympiacos (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.