open-navfaktor-logo
search
Roma potvrdila
Džeko uspješno operisan, u lice mu ugrađena ploča
U kratkoj objavi na zvaničnom Twitter profilu Vučica je saopćila kako je bosanskohercegovački napadač jutros podvrgnut operaciji jagodične kosti
07.10.2019. u 15:10
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko uspješno je danas operisao jagodičnu kost, nakon dvostrukog prijeloma kojeg je zadobio u jučerašnjoj utakmici protiv Cagliarija, potvrdio je rimski klub.

U kratkoj objavi na zvaničnom Twitter profilu Vučica je saopćila kako je bosanskohercegovački napadač jutros podvrgnut operaciji jagodične kosti, no klub sa Olimpica nije dao nikakve detaljnije informacije o tome koliko će trajati Dijamantov oporavak i odsustvo sa terena. 

Ipak, Rimljani su u kratkom saopćenju objasnili kako su doktori tokom operacije jedan od dva prijeloma sanirali i smanjili "ručno", dok je za drugi bilo potrebno postaviti ploču sa šarafima. Operativni zahvat izveo je profesor Pesucci.

Prve prognoze koje su se pojavile u italijanskim medijima govore kako je izvjesno da Džeku čeka mjesec pauze, pa je moguće da bi mogao biti spreman za dva posljednja meča kvalifikacija za EURO 2020 godine protiv Italije i Lihtenštajna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.