open-navfaktor-logo
search
Serie A
Džeko uništio Sampdoriju, veliki preokret Atalante pomogao Juventusu
Očekivanu, ali tešku pobjedu upisala je Roma protiv Sampdorije rezultatom 2:1.
24.06.2020. u 23:43
get url
text

U prvoj utakmici poslije 115 dana pauze briljirao je Edin Džeko, koji je sa dva gola donio Vučici tri boda i ostavio svoj tim u borbi za četvrto mjesto, koje vodi u Ligu prvaka.

Sampdorija je imala prednost od 11. minute. Pogodio je Gabbiadini nakon velike greške Romine odbrane. Džeko je poravnao na 1:1 u 64. minuti efektnim golom poslije asistencije Pellegrinija, a Dijamant je potpunio preokret donio pet minuta prija kraja meča.


Džeko je večeras postao peti najbolji strijelac u historiji Rome sa 104 gola na kontu. Isti broj golova postigao Pedro Manfredini.

U drugom meču Atalanta je velikim preokretom pobijedila Lazio. Tim iz Bergama je od 0:2 stigao do 3:2 i tako se učvrstio na četvrtoj poziciji, koja garantuje direktan plasman u Ligu prvaka.

Lazio je u ranoj fazi meča imao ogromnu prednost. De Roon je u 5. minuti postigao autogol za vostvo Lazija, a Milinković-Savić u 11. minuti pogađa za 0:2.

Atalanta je preko Gosensa u 38. minuti uspjela smanjiti zaostatak, a golovima Malinovskog u 66. i Palomina u 80. minuti u potpunosti proekrenuti rezultat i upisati sjajan trijumf.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.