open-navfaktor-logo
search
Statistika UEFA-e
Džeko u Ligi prvaka: Dao najviše golova za Inter, najviše pretrčao, razvio brzinu od 30,9 kilometara na sat
Edin Džeko u grupnoj fazi Lige prvaka postigao je tri pogotka.
09.12.2021. u 09:27
get url
text

Inter je izborio osminu finala kao drugoplasirani tim grupe D (iza Real Madrida), tako da će bh. napadač imati priliku da dodatno popravi svoj golgeterski učinak.

Džeko je nastupio u svih šest susreta grupne faze. Na terenu je proveo 451 minutu, odnosno 75,17 minuta po susretu. Imao je ukupno 23 pokušaja prema golu, u prosjeku 3,84 po utakmici.

Dijamant je pretrčao ukupno 52,79 kilometara, odnosno 8,8 kilometara po meču, najviše od svih napadača italijanskog prvaka. Također, brzina od 30,9 kilometara na sat čini Dijamanta jednim od najbržih centarfora milanskog kluba u grupnoj fazi elitnog klupskog takmičenja.

Lautaro Martinez, najveća zvijezda u ekipi Simone Inzaghija, grupnu fazu je okončao bez pogodaka.

Argentinac je odigrao isti broj mečeva kao Džeko, ali sa nešto manje minuta. Martinez je skupio 442 minute, prosječno 73,67 po utakmici.

Za to vrijeme pretrčao je ukupno 49 kilometara, ili po meču 8,1 kilometar. Najveća brzina koju je razvio Argentinac iznosi 30,7 kilometara na sat.

Pored Džeke i Martineza, u napadu Intera šansu su dobili Joaquin Correa i Alexis Sanchez. Naravno, njihova minutaža je znatno skromnija.

Correa je nastupio četiri puta, nije se upisivao u strijelce. Na terenu je proveo ukupno 91 minutu, a pretrčao je 12,07 kilometara. Najveća brzina koju je dostigao je 34,6 kilometara na sat.

Alexis Sanchez također ima četiri upisana nastupa. Za 72 minute u igri uspio se upisati u strijelce. Najbrže je trčao 32,8 kilometara na sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.