open-navfaktor-logo
search
Remi na Olimpicu
Džeko se ispromašivao protiv nesuđenog mu kluba, po dva gola Ronalda i Veretouta
Derbi drugog kola italijanske Serie A između Rome i Juventusa okončan je bez pobjednika, a rezultat je na kraju susreta glasio 2:2.
27.09.2020. u 22:41
get url
text
get url
text

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Henrikh Mkhitaryan, ali je Wojciech Szczesny odličnom reakcijom spriječio čist gol rimskog sastava.

U 21. minuti Džeko je u dva navrata odlično intervenisao pred svojim golom, a devet minuta kasnije Dijamant je učestvovao u akciji iz koje je Roma izborila penal. Udarac Jordana Veretouta na putu ka golu prvaka Italije zaustavio je njegov zemljak Adrian Rabiot, a upravo je Veretout najstrožiju kaznu pretvorio u vodstvo domaćeg sastava.

U finišu prvog dijela Cristiano Ronaldo je izborio penal za aktuelne prvake, i to na dosta sličan načina kakav je sviran za domaćina. Pellegrini je jedno proigravanje Portugalca zaustavio rukom, a napadač Juventusa je u 44. minuti sigurno izveo penal za 1:1.

Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Iz prekida gostiju fudbaleri rimskog sastava su odlično istrčali kontru, a Veretout je rutinski pogodio poslije proigravanja Mkhitaryana.

Roma je s minimalnom prednošću otišla na poluvrijeme. Sjajnu priliku da poveća prednost Rome Dijamant je imao u 56. minuti, no 107. pogodak Džeke u dresu rimskog kluba spriječila je stativa.

Na drugoj strani Ronaldo je bio u prilici, ali je šutirao direktno u Mirantea.

Rabiot, koji je skrivio penal za Romu. U 62. minuti zaradio je drugi žuti karton, pa je Stara dama ostala s deset igrača na terenu.

Još jednu odličnu priliku da Rodolfa Volka (također postigao 106 golova za Romu) ostavi iza sebe na listi najboljih strijelaca Vučice Džeko je propustio u 64. minuti.

Romu je za Džekine promašaje u 69. minuti kaznio Cristiano Ronaldo, koji je odlično skočio i pogodio glavom za 2:2.

Većih prilika do kraja susreta nije bilo, pa su se timovi morali zadovoljiti podjelom bodova, a Roma ni nakon 25 godina nije uspjela uvezati dvije pobjede nad Starom damom.

Serie A, 2. kolo:
Spezia - Sassuolo 1:4
Verona - Udineses 1:0
Crotone - Milan 0:2
Napoli - Genoa 6:0
Roma - Juventus 2:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.