open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Džeko sa Interom lovi osminu finala, Barca se oprašta od elite
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, trebao bi predvoditi napad Intera u večerašnjoj utakmici 5. kola Lige evropskih prvaka protiv Viktorije Plzen.
26.10.2022. u 08:23
get url
text

Nerazzurrima je prolaz u nokaut fazu dovoljna pobjeda protiv češkog prvaka i očekuje se da će trener Simone Inzaghi na teren poslati 11 ratnika, koji su spremni da obraduju domaće navijače.

Stoga će, prema najavama Sky Spora u vrhu napada zaigrati Lautaro Martinez i Džeko, dok će oporavljeni Romelu Lukaku ostati na klupi.

Priliku da izbori plasman među 16 najboljih ekipa Lige prvaka imat će i Saed Kolašinac, fudbalski A reprezentativac BiH, koji nastupa za Marseille. Francuzi gostuju kod Eintrachta u Frankfurtu, a pobjedom, uz poraz Sportinga kod Tottenhama, osigurali bi jedno od prva dva mjesta u grupi. Još je neizvjesno da li će nastupiti naš reprezentativac koji ima problema sa povredom mišića.

Derbi večeri igrat će Barcelona i Bayern, a u slučaju poraza Katalonci bi se oprostili od Lige prvaka kolo prije kraja grupne faze.

Priliku da osiguraju proljeće u Ligi prvaka imat će i Liverpool na gostovanju kod Ajaxa. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.