open-navfaktor-logo
search
Učinak napadača
Džeko protiv Lukakua: Je li Inter "bacio" 45 miliona eura?
Belgijski napadač (26) je u 21 ovosezonskom nastupu postigao 12 golova i zabilježio dvije asistencije
17.12.2019. u 12:01
get url
text

Nakon šesnaest odigranih kola milanski Inter je lider italijanske Serie A sa 39 bodova, koliko ima i drugoplasirani Juventus. Sedam bodova manje od kluba iz Milana ima Roma, koja zauzima četvrtu poziciju.

Inter je prošlog ljeta izdvojio veliki novac za dovođenje Romelua Lukakua. Klub sa "Giuseppe Meazze" je za belgijskog napadača izdvojio 65 miliona eura, a ovaj 26-godišnji napadač je u 21 ovosezonskom nastupu postigao 12 golova i zabilježio dvije asistencije.

Antonio Conte je ljetos pored Lukakua u svom timu želio i kapitena fudbalskog reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeku, no rukovodstva Intera i Rome nisu uspjela postići dogovor o prodaji bh. napadača, pa je Dijamant produžio ugovor sa timom sa Olimpica.

Za razliku od 65 miliona, koliko je Inter platio Manchester Unitedu, Vučica je za Džeku tražila 20 miliona eura. Pitanje je koliko se Interu isplatio angažman Lukakua, koji je plaćen 45 miliona više od sume koju je Roma zahtijevala za "papire" kapitena Zmajeva, koji je ove sezone u 21 nastupu u svim takmičenjima postigao devet golova i upisao tri asistencije.

Dakle, najbolji bh. napadač je učestvovao tek u jednom golu manje u odnosu na Belgijanca u dosadašnjem dijelu sezone, a kada bi se cjelokupnoj statistici dodali i izboreni jedanaesterci, Dijamant bi vjerovatno bio ispred Lukakua.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.